Ved køb af killing

Når man handler med CatMatline

I forbindelse med af man anskaffer sig en ny killing, er der naturligvis nogle spørgsmål som man ønsker besvaret.


Nedenfor har vi besvaret de mest spurgte. • Hvor gammel skal en killing være før den må tages fra sin mor ?


- En killing skal være mindst 12 uger gammel, før den må tages fra sin mor.


Katte er det, man i fagsprog kalder ”semisolitære dyr”. De lever som udgangspunkt alene men har kompetencer til at fungere i en flok, hvis der er fordele ved det.


Problemet med katte, der er blevet taget for tidligt fra mor og søskende, er, at de ikke har lært at begå sig socialt.

Social kompetencer opbygges i alderen fra 8 til 12 uger.


Denne sociale lærdom kan vi mennesker ikke udstyre kattene med, da de slet ikke er modtagelige i samme grad som f.eks. en hund. Katte lærer altså kun disse basale sociale færdigheder af andre katte, som næsten altid vil tælle mor og søskende. En voksen kat har sjældent lyst til at opdrage afkom, der ikke er dens eget, med mindre den selv har killinger eller har en høj grad af flokbevidsthed, som nogle katte er udstyret med. Desuden har killingen brug for de sociale interaktioner med dens søskende, som en voksen kat ikke på samme måde kan være en del af.


Man har desværre ikke særligt lang tid til at rette op på det, hvis en killing er forsvundet fra sin familie eller er taget for tidligt fra. ”Window of opportunity” er mere eller mindre lukket for evigt, når killingen fylder 12 uger.


Det kan konkluderes at det er en kæmpe fejlslutning at ønske sig en killing, fordi man gerne vil ”præge den”. Man kan spørge sig selv, hvorfor det er så stort et problem, at en killing ikke har udviklet sine sociale kompetencer tilstrækkeligt, men der må man lytte til de mange, der har måttet få aflivet en kat, fordi den var nervøs, aggressiv, uberegnelig, urenlig, eller destruktiv.

 


 • Få jeg stamtavle til min killing ?


JA - Alle killinger sælges med stamtavle fra hovedorganisationen Felis Danica.

Også selv om killingen er solgt som kælekat. Her er stambogen bare lukket. • Hvad vil det sige at killingerne sælges som "kælekatte" ?


Det betyder at man får killingen billigere samt at stambogen er lukket og at der ikke kan avles videre på killingen. Ligeledes forpligter man sig til, at lade killingen neutraliserer når den bliver gammel nok. Ca. ved 8 mdr. alderen. • Hvad koster en killing ?


Vores killinger sælges som "kælekatte" og koster kr. 6.000,- for de blå og kr. 7.000,- for de lilla, uanset om det er en han eller hun killing. • Kan man reserverer en killing ?


JA - Det kan man godt. Det koster kr. 1.000,- at reserverer en killing. Skulle man efterfølgende fortryde bliver reservationsbeløbet ikke refunderet. Når man henter sin killing bliver

reservationsbeløbet trukket fra killingens pris. • Er min nye killing vaccineret ?


JA - Alle killingerne har været hos dyrlægen for at få et sundhedscheck og deres vacciner

første gang. Vi sørger for at killingerne får deres første vacciner ca. en uge før de fylder 12

uger. Da de skal revaccineres inden for 4 uger, har man alså ca. 3 uger til at få sin nye killing

revaccineret i, efter at man har hentet sin nye killing.


 

 • Har min nye killing fået ormekur ?


JA - Alle killingerne har fået ormekur inden de overdrages til deres nye ejer. • Er min nye killing renlig når jeg henter den ?


JA - Alle killingerne er renlige og vant til at bruge kattebakke, når de er klar til overdragelse.

Vi sørger for at vende alle killingerne til at bruge kattebakke allerede fra de er ca. 3 uger gamle.

Så når du henter din nye killing har den allerede brugt kattebakke i længere tid. • Hvad følger der med, når jeg henter min nye killing ?


- Alle killingerne får en lille killinge pakke med hjem.

Den indeholer noget legetøj de kender, samt mad de kender og elsker. I pakken er der både tørfoder og "våd" mad. Så har man mad til den første uges tid. • Kan man anskaffe sig flere katte ?


JA - det kan man godt. Selv om katten ikke er et flok dyr, er den meget social og vil have meget glæde og gavn af en artsfælle. Det er selvfølgelig meget nemmere hvis man anskaffer sig to killinger samtidig, frem for at gøre det med år imellem. Gør man det samtidig vil det være nyt for begge killinger og ingen har noget territorium eller position at skulle forsvare. Gør man det med år imellem skal man selvfølgelig være opmærksom på kattene og gradvist introducerer dem for hinanden. • Kan man blive skrevet op til en killing ?


JA - Man kan sagtens blive skrevt op til en killing. Man sender bare en mail til os på Rikke@CatMatline.dk med ønsket om at blive skrevet op samt med navn, mobilnummer og e-mail. Så kontakter vi dig, når vi ved hvornår det næste kuld er på vej.